Skab et netværk

Skab et netværk

Mange MS-patienter vurderer, at det vigtigste i deres liv er deres netværk. Det er vigtigt at have et netværk at trække på for hjælp og støtte eller bare nogen at tale med på en dårlig dag, når du skal håndtere din sygdom. Som regel er der hjælp at hente hos både familie, venner, kollegaer og naboer. Men nogen gange kan det være svært at spørge, mens det for dem er svært at vurdere, hvad du har behov for.

Så vurder, hvor du har brug for hjælp. Hvad kan andre gøre for dig, som vil gøre dit liv lettere? Og bed endelig om ekstra hjælp, når du virkeligt har behov for det. Prøv at overveje følgende eksempler:

  • Derhjemme: Kan din partner overtage nogle af de opgaver, du normalt varetager?
  • På jobbet: Er der en kollega, du kan overlevere opgaver til, når du skal til kontrol eller bare har en dag, hvor du skal aflastes?
  • I forhold til børnene: Kan du arrangere noget hjælp fra ”forældrekollegaer”, og hvilke aktiviteter kan du lave sammen med børnene, som vil holde dig aktiv?
  • Din MS-sygeplejerske: Kan han/hun hjælpe med informationer eller anden støtte?
  • Din læge: Hvordan virker din behandling? Kan lægen bidrage med flere informationer om behandlingsmuligheder?

Du skal vurdere hvad der er bedst for dig. Har du brug for meget hjælp eller bare lidt støtte hist og pist? Se dig omkring og vær ikke bange for at bede om hjælp.

, Opdateret: 02-10-2013