MS og din fremtid

MS og din fremtid

Hvis du har haft MS i en længere periode, er du muligvis kommet over den værste frygt. Men det kan stadig være let at blive frustreret specielt, hvis din MS-behandling ikke virker, som du havde forventet. Det betyder også, at du hele tiden skal sætte mål for dig selv og fokusere på at nå dem. Find veje, der kan holde dig aktiv og involveret.  Det er en måde, hvorpå man kan tænke positivt, hvilket er vigtigt. Det behøver bare være små daglige indsatser som en gå- eller cykeltur, der kan medvirke til at gøre en stor forskel.

Og glem ikke, at der findes et stort MS-bagland. Scleroseforeningen tilbyder mange muligheder for støtte, ligesom du har mulighed for selv at yde en frivillig indsats, som du og andre har gavn af. At dele sin erfaring og viden med andre kan være livsbekræftende og nyttigt. Følg med i lokale MS-aktiviteter og opbyg derigennem et netværk, der kan holde dig informeret og motiveret.


Hvis udviklingen går stærkt

Hvis din MS udvikler sig hurtigt, og hvis du får svært ved at håndtere dine attakker, er det vigtigt, at du har en tæt dialog med dit MS-team. De fleste patienter lever et langt og godt liv, men alligevel er det vigtigt at have en god og åben dialog med sin neurolog, så man er forberedt, hvis situationen pludselig ændres.

Hold øje med, hvad Scleroseforeningen tilbyder. Her er både støttegrupper, informationsmaterialer og ikke mindst rådgivere, der også kan hjælpe med at finde de bedste løsninger for dig i din situation.


Anden behandling?

Nogle MS-patienter får behov for at ændre behandling. Føler du, at du gerne vil ændre i din behandling, så tal med din læge om, hvilke muligheder der er, og hvilke tanker du har gjort dig, siden du overvejer at skifte.

Der er mange behandlinger, og alle har fordele og ulemper. Men det er dig og din læge, der bedst kan vurdere, hvilken behandling der er bedst for dig i den situation, du er i netop nu.

, Opdateret: 02-10-2013