Lav en plan

Lav en plan

MS er uforudsigelig. Det kan virke afskrækkende bare at tænke på MS. Men netop derfor er det nu, du skal tænke frem og planlægge så meget som muligt, så du er forberedt på den tid, der kommer. Tag dig tid til at konfrontere forskellige aspekter og søg viden og hjælp. Nedenfor er listet en række punkter, som du kan have gavn af, når du laver din MS-plan:

Des bedre du planlægger, jo mere forberedt er du, og jo mere føler du dig i kontrol. Når du har MS, kan du ikke forberede alt, men du kan komme godt i gang.

Tal med din læge og prøv sammen med ham at lægge en plan for fremtiden. Sørg for at komme tidligt i behandling, da det giver dig den bedste chance for at dæmpe sygdomsudviklingen og reducerer antallet af attakker. Involver din familie og dine nærmeste venner. De vil gerne støtte dig, så opbyg et netværk, der er klar til at lytte og hjælpe.


Fokuser på at leve sundt, dvs. spis sund kost og vær fysisk aktiv.

Et gammelt ordsprog siger: Viden er magt! Så jo mere du ved om din sygdom, jo mere du har planlagt for din fremtid, desto lettere er det at være forberedt og være positiv, så du kan leve godt med MS.